frösö parks historia

En anrik mötesplats

Just här på Frösö Park, närmare bestämt ute på Bynäset, grundades Jamtamot i början av 900-talet. Jamtamot var Jämtlands allting, alltså den högsta instansen i Jämtland där tvister avgjordes och domar föll i brottmål. Här samlades årligen jämtarna för att ta viktiga beslut om Jämtlands utveckling och framtid.

Ett regemente

Från år 1682 var Frösö Park-området militärt. Här vapenövade Jämtlands fältjägarregemente fram till 1910 då det flyttades in till Östersund. Några år senare, 1926, bildades den fjärde flygflottiljen (F4), Jämtlands flygflottilj. Många svenskar har gjort sin värnplikt just här. 2005 lades flygflottiljen ner.

Byggnader med historia

De militära kasernerna och hangarerna finns kvar på området och användningsområdena idag är varierande. Den näst största hangaren är ombyggd till Frösö Park Arena, ett kongress-, mäss- och evenemangscenter, och i flera av de andra byggnaderna finns företag med flera hundra anställda. Den gamla mässen, alltså matserveringen för militärerna, är idag ombyggd till Frösö Park Hotels reception, bar, restaurang, konferens, spa och gym.

Några av våra lediga lokaler

Tunnangrand_5_FrosoPark

Tunnangränd 5, Frösö Park

Det här vackra sekelskifteshuset är en före detta skolbyggnad med flexibla ytor som går att anpassa till flera olika verksamheter.
Stockevagen 68_FrosoPark

Stockevägen 68, Frösö Park

Välkommen till denna häftiga före detta hangarbyggnad som passar utmärkt som lagerlokal.
Mustangvagen_7_FrosoPark_001

Mustangvägen 7, Frösö Park

Här har det tidigare legat en hälsomottagning och lokalerna är redo att användas som exempelvis privat läkarmottagning, men är även anpassningsbar till andra verksamheter.